team 1 abtfDe derde wedstrijd van het voorjaar 2019 spelen Harry, Peter en Joop tegen Richaerd ven de Enk, Wilfried Leeman en Jos Bierman. Wij schatten in dat er wel wat puntjes te halen waren.

 

Richard speelde eerst tegen Harry en won deze overtuigend, hoewel Harry in de derde game even vleugeltjes had en met 5-11 deze game won. Tegen Joop en Peter moest ie echte alle beschikbare zeilen bijzetten, want Joop dwong hem tot een 5-gamer, nadat Joop Richard in de eerste game eenvoudig had weggetikt. Dit bleek niet vol te houden, want Richard is natuurlijk ook niet de eerste de beste: hij staat op 100%! Hij ging wat voorzichtiger spelen en won uiteindelijk de vijfde game met 11-9. Het was een mooie spannende partij, met veel harde slagen van Richard en vaak verrassende returns van Joop. Voor Peter gold hetzelfde min of meer. Met goed spel wist Peter 1 game te winnen en de vierde met minimaal verschil (12-10) te verliezen.

Wilfried Leeman had deze avond zijn dag niet (deze dag zijn avond niet, zo je wilt), waardoor de ETAC-ers tegen hem niet erg in de problemen kwamen. Hoewel; Harry moest toch wel erg zijn best doen om zijn overwinning veilig te stellen! Hij bedacht een truc bij een 11-11 stand: hij zette het alarm in werking bij een poging een smash van Wilfried te retourneren, terwijl hij in de hoek bij de deur met het alarm stond. Een oorverdovend gepiep was het gevolg en bijna iedereen (er werd op drie tafels gespeeld!) vluchtte de zaal uit. Harry ging echter doodkalm op de vensterbank zitten een aanschouwde de paniek die hij had aangericht. Maar even later vluchtte ook hij tezamen met de laatsten -wellicht ietwat minder goed horende- spelers de zaal uit. Na een klein kwartiertje had een ijlings opgeroepen personage het alarm weer onder controle. Omdat de meegebrachte sleutel niet patste, gaf hij er maar een klap tegen! Nou, dat hadden wij zelf ook wel gekund! Harry won daarna de derde game met 13-15 en de vierde met 8-11.

Jos Bierman moest zijn eerste punt via Joop binnen slaan. Maar voor Joop is Jos toch wel iets te statisch. Een 0-3 nederlaag was het gevolg. Nu is het al jaren zo, dat Jos klaagt, dat ie Joops spel niet kan "lezen". Des te beter verging het Jos tegen Peter en Harry. Zij bleken niet opgewassen tegen de taaie bal-op-de-tafel-houden speelstijl van Jos. Peter liet zich te vaak verleiden tot slaan op de verkeerde momenten en Harry schoof geduldig mee, waardoor Jos de kans kreeg, de weinige kansen die er waren, te verzilveren met een droge duwbal in de backhandhoek. Een typische Jos Bierman score, vind ik dat. Je staat dan op het verkeerde been in de verkeerde hoek en je moet dan lijdzaam toekijken hoe eenvoudig Jos het punt scoort. Ook Joop wist hij daarmee herhaaldelijk te verrassen. Een sterk wapen van hem!

O ja, het dubbel zou ik zowat vergeten. Eigen zou dat ook beter zijn: ETAC brak hierin geen tot zeer weinig potten.

De schade na een avond heerlijk tafeltennissen: Richard van de Enk 3; Wilfried Leeman 0; Jos Bierman 2; Harry 1; Peter 1; Joop 2 punten gescoord. Gezellig nagetafeld.