team 1 abtfNiet zo'n leuke titel voor dit verslag! Alleen Joop wist een partij te winnen. Joop, Alan en Harry speelden tegen Johan van Schaik, Michael Meijer en Issa Kanounji van NOM 1, dat de tweede plaats in deze competitie bezet.

Joop, Allan en Harry kregen niet voldoende grip op het materiaal van Johan's tafeltennisbatje. Met droog dood spel van Johan wist hij de timing van de ETAC-ers te ontregelen, waardoor er teveel kansrijke afmakers over de tafel belandden. Allen Joop wist een game te veroveren.

Ook tegen Michael Mijer liepen alle drie de ETAC-ers tegen een te grote moeilijkheid aan: de gelobde superspin-bal van Michael. Als je die niet snel genoeg pakt vliegt de bal geheid over te tafel. En wij waren alle drie niet snel genoeg. Hoewel Harry de derde game met 14-12 won, was hij tamelijk kansloos in de overige drie. Joop kon, ondanks zijn blessure aardig meespelen met Michael maar, verloor toch in vier games, zij het met het minimale verschil van 2 punten in game twee en game vier. Een mooie spannende partij was het wel.

Tegen het "vooral de bal op tafel houden"-spel van Issa kon alleen Joop voldoende weerstand bieden, door hem regelmatig in de backhandhoek met een snelle tik te verrassen (13-11 in game vijf). Harry speelde wat te ongeduldig en smashte daardoor niet geheel zuiver af. Maar omdat Alan tegen Issa ook de bal via lobbige slagen op tafel hield gaf hij Issa kans zijn bekeken punten te scoren in de backhandhoek, juist dan, als je op het verkeerde been staat. Niet hard, maar wel zuiver.

Het dubbel van Alan en Joop was duidelijk niet opgewassen tegen het spel van Michael en Johan; overigens geen schande, trouwens. Maar 6, 4 en 7 punten is wel erg weinig!

Er waren toch wel genoeg spannende games, om op een lekkere tafeltennisavond te kunnen terugkijken. Wij zullen het heel moeilijk gaan krijgen om ons te kunnen handhaven in klasse 1; dat bleek wel weer.